24 Nisan Ek Ders Tüm Ayrıntılar

24 Nisan Ek Ders tüm ayrıntılar

24 Nisan Ek Ders Tüm Ayrıntılar



 24 Nisan Ek Ders tüm ayrıntılar   24 Nisan Ek Ders  kesilir mi 201424 Nisan Ek Ders 23 Nisanda bilindiği gibi resmi tatil fakat 24 Nisanda idari tatildir. 29 ve 30 Nisanda TEOG sınavı yapılacağından 1.ve 7 sınıf arasında okuyan ve öğrencilere idari tatildir. Ardından 1 Mayıs tatili bizleri bekliyor.

 
Bu nedenle birkaç soruda ek ders ücretini cevaplandırma gereği duydum.
 
1-) 23-24 Nisan’da ek ders ücretim kesilir mi?

           Cevap: Törende görev alan ve almayan tüm öğretmenlerimiz 23 ve 24 Nisan’da ek derslerini alacaklardır.
 
2-) Ücretli öğretmenlerin ek dersi kesilir mi?
 
Cevap: Ücretli öğretmenler fiilen derse girmesi gerektiğinden ek ders ücretleri kesilmektedir.
 
3-) 23 Nisan ve 24 Nisan 2014 tarihlerinde egzersiz yapmaktayım ek ders ücretim kesilir mi?
 
Cevap: 2010/49 numaralı genelgeye bakacak olursak; Ders dışı egzersiz çalışmaları genelgesi gereği, bu çalışmaların fiilen yapılması gerektiğinden ek ders ücretleri kesilmektedir.
 
4-) Halk Eğitime Bağlı Hazırlık Kurslarında görev almaktayım. 23 Nisan ve 24 Nisan 2014 tarihlerinde ek dersim kesilir mi?
 
Cevap: Millî Eğitim Bakanlığı Öğrencileri Yetiştirme Kursları Yönergesi gereği bu kursların fiilen yapılması gerekmektedir. Bu nedenle ücret tahakkuk ettirilmemesi gerekir.
 
5) 23 Nisan ve 24 Nisan tarihlerinde ek dersim kesilmeyeceğine göre yüksek lisans ve ya doktora  mezunuyum. 23 Nisan ve 24 Nisan tarihlerinde ek dersim %5 ve ya %15 artırımlı ödenir mi?
 
            Cevap:%5 veya %15 artırımlı ödemeden faydalanabilmek için bu derslerin fiilen yapılması gerektiğinden Çarşamba ve Perşembe gününe gelen ek dersler artırımlı ödenmemelidir. Ek ders görevi yerine geçen zamsız sütuna yazılması gerekmektedir. İlgilinin öğrenim durumu Yüksek lisans ve ya doktora mezunu olup KBS modülüne öğrenim durumu yüksek lisans ve ya doktora olarak girildiğinden, öğrenim durumu bilgisi gündüz sütununa yüksek lisanssa %5 doktoraysa %15 etki edeceğinden kesinlikle ek ders ücreti gündüz sütununa girilmemeli ek ders yerine geçen görev sütuna girilmelidir. Pazartesi Salı ve Cuma günlerine denk gelen Yüksek lisans ve ya doktora ücreti kesilmeden verilmelidir. Kısacası Çarşamba ve Perşembe tarihlerinde ek ders artırımlı ödenmemelidir. Gerekli bilgiyi edinen öğretmenlerimiz idarecilerini bilgilendirmelidir. 23 ve 24 Nisan tarihlerinde ek ders ücretiniz artırımlı ödenirse ileride yasal faizle aldığınız ücreti geri ödemek zorunda kalabilirsiniz.
 
6) 1 Mayıs’da ek dersim kesilir mi?
 
            Cevap: 1 Ocak ve1 Mayıs’da gerekli düzenleme yapılmadığından ek ders ücretleri kesilmektedir.
     
7) TEOG sınavları dolayısıyla ek dersim kesilir mi?
 
            Cevap: TEOG sınavlarında görev alan öğretmenler o gün alması gereken ek ders ücretini ve 1 gün görev alırsa +5 saat, 2 gün görev alırsa toplamda 10 saat sınav görevi adı altında ek ders ücreti almaktadır. Görev almayan öğretmenler ise sadece o günlerde alması gereken ek ders ücretini alır. Kısacası sınavlarda görev alan öğretmenin avantajı +5 ve ya +10 saat sınav görevi ücretidir.
 
8) Okulda memur olarak çalışmaktayım. TEOG sınavında ücret alabilir miyim? ve tatil yapabilir miyim?
                                                                                              
            Cevap: Sınav günü görev alan Bina Sınav Komisyonu Üyelerine, (Okul Müdürü ve Müdür Yardımcılarına) yardımcı personellere ve bina güvenlik personeline ücret ödenmektedir. TEOG sınavında memurlar görev alsa dahi ücret alamazlar.TEOG sınavı günleri Resmi tatil değil idari tatildir.
(Memur cümlesinden kastetmek istediğim öğretmen ve idareci olmayan kamu görevlisi.)
 
 
9) Okulda Memur ve ya Yardımcı Personel olarak çalışmaktayım 23 Nisan ve 24 Nisan tatil yapabilir miyim?
 
            Cevap: 23 Nisan Resmi Tatil Olduğundan tatil yapabilirsiniz fakat 24 Nisan’da Resmi Kurumların açık bulunması gerektiğinden görevinizin başında olmalısınız.


10) Yüksek lisans ve ya doktora mezunuyum. TEOG sınavında görev aldığımdan o günkü ek dersim ve sınav görevi ücretim %5 ve ya %15 arttırımlı ödenir mi? 

                Cevap: Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 31/08/2012 tarih ve 115920-8 sayılı yazısına bakacak olursak, Sınav göreviniz ve o günkü ek dersiniz arttırımlı ödenmez. Çünkü Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü yüksek lisans ve doktora mezunlarının sınav görevi adı altında alması gereken ek ders ücretinin %5 ve ya %15 ödenmesine imkan bulunmamaktadır görüşüne yazısında yer vermiştir. O günkü normal ek ders ücreti ise fiilen yapılmadığından arttırımlı ödenmeyeceği Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün ilgili yazısında belirtilmiştir.Gerekli bilgiyi edinen öğretmenlerimiz idarecilerini bilgilendirmelidirler. TEOG sınavı tarihlerinde ek ders ücretiniz artırımlı ödenirse ileride yasal faizle aldığınız ücreti geri ödemek zorunda kalabilirsiniz.
 
Not:     23-24 Nisan ve TEOG sınavları tarihlerinde ek ders ücreti ve TEOG sınav görevi ücreti Yüksek lisans ve doktora mezunlarına %5 ve ya %15 arttırımlı       ödenmemelidir.
        *Ortak Sınavlar Genelgesine bakıcak olursak memur ve ya yardımcı personelin görevinin başında olması ve ya olmaması gerektiği konusunda açıklama yapılmamıştır. 
        Yardımcı personele ücret ödenmekte fakat memura ödenmemektedir. Memurun mesaiye gitmesi konusunda gerekli yorum sanırım Okul Müdürlerine bırakılmış ve ya gerekli düzenleme yapılması gerektiği düşünülmemiştir.*İdari tatil olduğunu düşünürsek yardımcı personel ve memur görevine gitmelidir.
           *: Şahsi yorum ve düzenleme getirilmedi anlamı belirtmektedir.
           
 
Yukarıda belirttiğim bilgiler hakkında sorularınızı yorum kısmında sorarsanız cevaplandırmaya çalışacağım. Sağlıcakla kalın.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.